Helyi közélet

2015.10.09. 10:34

A „legbölcsibb bölcsőde” Nyíregyházán

Nyíregyháza - Így mutatja be saját magát a város legújabb bölcsődéje, melyet a napokban már birtokba is vettek kis lakói. A Zöld Kuckó Bölcsőde valóban színes, kedves, vidám, elegáns és sokoldalú intézmény, érdekes példa.

Nyíregyháza - Így mutatja be saját magát a város legújabb bölcsődéje, melyet a napokban már birtokba is vettek kis lakói. A Zöld Kuckó Bölcsőde valóban színes, kedves, vidám, elegáns és sokoldalú intézmény, érdekes példa.

Távol a város zajától, a Ságvári Kertváros szélén bukkan fel a különleges épület, ami azonnal ámulatba ejti az érkezőt. Piros, sárga kék és zöld falak, óriási ablakok vidám függönyökkel, modern kerti játékok a hatalmas udvaron. Belépve az épületbe az első reakciónk a vidám mosoly. Micimackó, Füles, méhecskék, pillangók, katica, kutyusok, és az egyik nagy kedvenc, a dinoszaurusz, amit mosolyogva nyújt felénk egy kisfiú. Sajátos mondatait még meg kell fejteni, de a dinoszaurusz szót olyan tisztán ejti, hogy a felnőttek megirigyelhetnék. A csoportszobákban a modern készségfejlesztő játékok mellett fejleszthető a mozgás, a gondolkodás, és persze az együttműködés is a közös feladatoknak köszönhetően.

A bölcsőde az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatásból épült – kezdi a bemutatást a bölcsőde vezetője, Nagygyőriné Kerti Ibolya –, és a projekt célját is úgy határozták meg, hogy minden igényt kielégítő, korszerű intézmény jöjjön létre, amely több speciális kérést is ki tud elégíteni. Alapcélunk a környezettudatos és egészséges életmódra nevelés, de igyekszünk a szülők számára is fontos szolgáltatásokat nyújtani, mint például a munkaidejükhöz igazodó hosszabb nyitva tartás, gyermekfelügyelet. Saját korszerűen felszerelt konyhánkban laktóz, glutén és egyéb érzékenységben szenvedő gyerekek, valamint bio étkezést igénylők részére külön étrendet is tudunk biztosítani.

Közben bekukkantunk a sósszobába, ahol a mini trabulinra felkapaszkodó pici lány még nem tudja, pusztán érezheti, hogy friss, egészséges a levegő, amiben tüdeje tisztul, immunrendszere erősödik. A piros szobából zene hangzik fel, a gondozónő terelgeti finoman az összekapaszkodó gyermekeket. Minden mozdulata az odafigyelésről és a szeretetről szól.A Zöld Kuckó bölcsőde tagadhatatlanul „megfog” mindenkit, aki belép kapuin, és értelmet nyer a „legbölcsibb” jelző is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában