Gyászol az iskola

1 órája

Motoros tragédia: az iskola és az osztálytársak is gyászolnak

Ahogy arról beszámoltunk, szerda kora reggel halálos közlekedési baleset történt Nyíregyházán, az Árok utcán. A szörnyű tragédia másnapján beszélgettünk az elhunyt diák osztálytársaival.

Szon.hu

A fekete zászlót is kihelyezték a szakképzési centrum épületének homlokzatára

A Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium tizedik osztályos diákja a reggeli csúcsforgalomban az Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégiumba (az iskolájuk felújítása miatt a bánkisok ideiglenesen az Inczédy-be járnak, a szerk.) tartott motorjával, mikor megtörtént a tragédia, a végzetes ütközés: először egy autónak, majd egy közeli oszlopnak csapódott a fiatalember. 

tragédia
Már a tragédia napján kihelyeztek az aulába egy fényképet az elhunyt diákról
Fotó: Kelet-Magyarország/Tarnavölgyi Gergely

A tragédia másnapja: gyászol az iskola

– A borzalmas tragédia másnapján felkerestük az Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégiumot. A szakképző intézmény területén, különálló épületben tanulnak jelenleg a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium kilencedikes és tizedikes diákjai az iskola felújítása miatt.

– Felfoghatatlan, ami történt. A Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium vezetősége, pedagógusai és diákjai osztoznak a család gyászában és fájdalmában, és mind a szakképzési centrum, mind pedig az iskolánk felajánlotta a szülőknek a segítségét – mondta portálunknak Juhász Ferenc igazgató. Hozzátette, szerdán, miután a szörnyű tragédia, a motoros baleset híre elért az intézmény falai közé, azonnal pszichológusok keresték fel a diákokat az osztálytermeikben, akik később is a tanulók rendelkezésére állnak. Juhász Ferenc igazgató az elhunyt tizedikes diákról elmondta: nagyon szorgalmas és jólelkű fiatalember volt, kedvelték az osztálytársai.

– Specializált gép- és járműgyártás ágazaton tanult, imádta az autókat, a motorokat, nagyon szerette szerelni, bütykölni azokat – fogalmazott. Elmondta, már a tragédia napján kihelyeztek egy fényképet, néhány szál virágot és egy mécsest az aulába, ahogy egy fekete zászlót is az épület homlokzatára.

A második és a harmadik óra szünetében beszélgettünk a motorbalesetben életét vesztő bánkis diák osztálytársaival. Megtudtuk: arra felfigyeltek, hogy az első órára, az angolra ő és egy másik osztálytársuk nem ért be, de akkor még nem igazán foglalkoztak a dologgal.

Pszichológus jött a diákokhoz

– Csak az első óra után, itt, a folyosón hallottuk, hogy baleset történt. Valaki azt mondta, hogy a kórházban van, valaki azt mondta, hogy azonnal meghalt… – mondta egy neve elhallgatását kérő osztálytárs.

– Ezután bejött hozzánk egy tanár, majd az osztályfőnök, akik a termünkben közölték velünk a döbbenetes hírt, aminek hallatán gyakorlatilag szóhoz sem jutottunk. Nemsokára jött egy pszichológus, majd aki akart és tudott, az hazamehetett. Mivel én kollégista vagyok, telefonon beszéltem a szüleimmel – tette hozzá a bánkis diák, akitől azt is megtudtuk, az osztályból többen is szeretnek motorozni, nem volt ritka, hogy egyszerre öten-hatan jöttek közösen motorral az iskolába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában