Oktatás

2 órája

Prima Primissima díjra jelölték Pénzes Ottót

A mátészalkai Képes Géza Általános Iskola igazgatója a legjobbak között.

Szon.hu

Pénzes Ottó iskolaigazgató

Fotó: Gazdag Mihály-archív

Idén a korábbiaknál is nehezebb dolga volt a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának, mert rekordszámú jelölés érkezett hozzájuk a rangos, immár harmadik évtizedébe lépő elismerésre. A több mint 900 jelölést mérlegelve kiválasztották azt a 30 művészt, sportolót, újságírót, oktatót és tudóst, akik közül tízen vehetik majd át a Prima Primissimákat és húszan a Primákat megillető kisplasztikát és a vele járó, ettől az évtől jelentősen megemelt pénzdíjat december 6-án a Művészetek Palotájában tartandó gálán – tájékoztatta szerkesztőségünket az alapítvány.

Magyar oktatás és köznevelés kategóriában a három jelölt egyike Pénzes Ottó történelemtanár, iskolaigazgató.
A nyíregyházi és az egri tanárképző főiskolán tanult. Mécsvilág címen lapot szerkesztett, helytörténeti könyvet írt, internetes történelemkönyvet állított össze, ásatást szervezett a tanítványaival, megosztva ezzel a kutatás, a felfedezés izgalmát. Történelem óráin barokk zene szól, s olyan tudást ad át, amivel egész életükre megtanulják becsülni az értékeket. 2018 óta a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola igazgatója. Pedagógiai gondolkodása három pillérre épül: a pedagógus személyének központba állítása, a különleges vizuális terek létrehozása a magyar kultúra alapértékeinek felsorakoztatásával, illetve a diák személyiségjegyeinek kibontása, formálása – olvasható a méltatásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában