Hétfőn milyen filmet érdemes nézni?

3 órája

Megnyerte a lottó főnyereményét!

L. Tóth Lajos

Szerencsés nyertesek

Forrás: port.hu

Krúdy Art Mozi, Nyíregyháza
15.30: A sárkányőrző, spanyol-kínai animációs film, fantasztikus kalandfilm
Sötét idők járnak az ősi kínai birodalomra. A sárkányokat, akik valaha barátaik és bölcs szövetségeseik voltak az embereknek, egytől egyig levadászták és vasra verve bebörtönözték. Egy távol eső, hegyvidéki erődítményben egy kis szolgálólány megszökteti az egyedüliként megmaradt sárkányt, és együtt indulnak visszaszerezni a mágikus lény legbecsesebb ajándékát: az utolsó sárkánytojást, amit egy gonosz varázsló orozott el, halhatatlanságot remélve. A császár seregeivel a nyomukban, a kislány és a sárkány szokatlan párosa átszeli egész Kínát és közben sok tanulsággal lesznek gazdagabbak – köszönhetően egyikük ezeréves tapasztalatának és másikuk ifjúságból fakadó tapasztalatlanságának – és megtanulnak bízni egymásban. Minderre szükségük is lesz, ha le akarják győzni a félelmetes mágust és biztosítani a sárkányok jövőjét. 
17.10: Szerencsés nyertesek, francia vígjáték
Nagyobb az esélye annak, hogy az embert eltalálja egy meteorit, minthogy megnyerje a lottót. Ám amikor beüt a szerencse, az álom gyorsan rémálommá válik. A szerencsés nyertesek élete darabokra hullik, világukat izgalmas és abszurd események forgatják fel.
19 óra: Atomhelyzet, amerikai dokumentumfilm
Bár a hirosimai borzalmak után nehéz lenne félelmeinket megalapozatlannak minősíteni, Stone mindazonáltal kitart amellett, hogy az atomenergiát méltánytalanul becsmérelték, és amellett érvel, hogy nemcsak tiszta, bőséges és biztonságos, hanem talán az emberiség legígéretesebb reménye a közelgő éghajlati katasztrófa elhárítására.
Áramunk jelentős része még mindig földgáz- és kőszénégetésből ered. Mégpedig egyre többől! Ha nem csökkentjük a szén-dioxid kibocsájtásunkat közel 100 %-kal, a világ súlyos károkat szenved. A probléma komolyabb, mint gondoltuk!
Egyértelmű, hogyan tudnánk a klímaváltozást megállítani. Atomenergiával. Kezdettől fogva arra kondicionáltak minket, hogy rettegjünk az atomenergiától. Pont attól szorongunk, ami megmenthetne bennünket!
A félelmetes és a veszélyes nem azonos fogalmak! A kőszén veszélyes! Több ember hal meg egy hét alatt kőszéntől, mint az emberiség valaha atomkatasztrófától! Az azonnal felmerülő kérdés – Mi történik a nukleáris hulladékkal? – elhanyagolható a klímaváltozás nagyságrendjéhez képest!
Muszáj, hogy zöld, megfizethető energiával lássuk el a világot! Azonban sokkal gyorsabban kellene változtatnunk! A családokra gondolunk, a jelenlegiekre és jövőbeliekre! Már nincs időnk félni!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában