Csaroda

2024.09.16. 16:48

Új látogatóközpont nyílik Csarodán

A Beregi Kör nyerte el 2024-ben az év kerékpárútja elismerést, az útvonal nagymértékben kötődik a református templomokhoz.

Tarnavölgyi Gergely

Bringások a Tisza-gáton

Fotó: Csutkai Csaba

A Tiszántúli Református Egyházkerület célja, hogy számos partnerrel együtt tovább erősítse a környék turisztikai szerepét. Ehhez kapcsolódóan – és a térség középkori eredetű és reformáció korának egyházi örökségének bemutatása érdekében – alakított ki egy látogatóközpontot Csarodán, melynek hivatalosan szeptember 17-én (kedden 13 órától) nyitja meg kapuját. A rendezvényre meghívást kapott Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is.

Hatvan kilométeres körtúra

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Beregi kör kerékpárút Vásárosnaményból indul és egy hatvan kilométeres körtúra, ami érinti a Felső-Tiszavidék leglátványosabb helyszíneit: a mezítlábas Notre Dame-ként is ismert tákosi református templomot, Csarodán a mosolygó szentek templomát, illetve a márokpapi és a tarpai református templomot. A kör útba ejti a tarpai szárazmalmot, a térség kilátójaként is emlegetett Nagy-hegyet, valamit Vásárosnaményban a vadászati kiállítást, a Beregi Múzeumot, Tárkoson a beregi tájházat is.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában