Nyíregyháza

2024.09.16. 06:52

Nyíregyháza népszerű a marosvásárhelyiek körében

Impozáns környezetben, a vár falai között igazi piknikhangulat fogadta a rendezvény látogatóit.

L. Tóth Lajos

Sokan érdeklődtek a nyíregyháziak standjánál

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Iroda

Immár harmadik alkalommal  mutatkozott be Nyíregyháza Marosvásárhelyen, a Vásárhelyi Forgatagon. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-vel közösen mutatta be a város turisztikai attrakcióit.

A székelység művelődési, ipari, kereskedelmi, közlekedési, oktatási és szellemi központja, Erdély egyik legfontosabb városa a Maros partján fekszik. A megyei jogú város számtalan egyéb látnivalója között nemzetközi viszonylatban is különleges műemlékek, templomok, barokk, klasszicista, neoreneszánsz, eklektikus és szecessziós stílusú középületek és lakóházak, múzeumok és galériák, valamint a köztéri szobrok és emlékművek sokasága található.

 

Impozáns környezetben, a vár falai között igazi piknikhangulat fogadta a rendezvény látogatóit. A családok számára hívogató volt a LEGO játszósarok, s amíg a gyerekek játszottak, addig a felnőttek Nyíregyháza újdonságaival ismerkedhetek.

„Sokan jártak már Nyíregyházán, így számukra nem volt ismeretlen a város és az új látványosságok hatására többen terveznek ismét ellátogatni hozzánk, sőt egy teljes osztály is bejelentkezett, hogy az őszi szünetet Nyíregyházán tervezik eltölteni. A Forgatagon Nyíregyházával kapcsolatos játékot indítottak a szervezők, melynek főnyereménye egy két főre szóló, 3 nap 2 éjszakás voucher volt a Hotel Fürdőház jóvoltából, de sorsolásra került egy értékes nyíregyházi ajándékcsomag is, melyben állatparki belépők mellett helyi termékek és ajándéktárgyak is megtalálhatóak voltak” - számolt be Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában