Kötetbemutató

2 órája

Háziasszony, diplomatafeleség

Kötetbemutatót tartottak a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

L. Tóth Lajos

Cs. Jónás Erzsébet, Karakó Judit és dr. Minya Károly

Forrás: könyvtár

Régi barátok, iskolatársak, ismerősök találkozhattak a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében. A jelenlévők egy részét közös emlékekkel összekötő személy maga Karakó Judit, az író. Két beszélgetőtársa, dr. Minya Károly és Cs. Jónás Erzsébet (régi iskolatárs) kérdéseikkel felváltva ismertették meg a szerzőt. 
A nyíregyházi születésű írónő a beszélgetés elején felidézte, hogy édesanyja sírját látogatta meg aznap, és elmondta neki, hogy jön ide kötetbemutatót tartani: „…remélem örülsz…” - mondta meghatódottan. Az anyukám „segített abban, hogy nyíregyházi maradjak” – olvasható a könyvtár közösségi oldalán.
Diplomatatáska, Diplomatapuding, Diplomatafeleség a kötet címe.
Karakó Judit Szabó Magda íróval Ausztriában találkozott személyesen. „Fekete öves Szabó Magda-rajongó vagyok” – ismerte be, azonban ott, és akkor pár mondaton kívül nem váltottak több szót. 
A Helsinkiben élő embereket illetően az alábbi tulajdonságokat emelte ki: a finnek nem ítélnek, őszinték magukhoz, és mindig tudják, nekik mikor min kell változtatni. Ez a könyv „lélektárogató, őszinte, napló, kaleidoszkóp” – foglalta össze Dr. Minya Károly.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában