Szállítmányozás

2024.09.15. 07:00

East-West Gate: teljessé vált a flotta

Akár tizenöt százalékkal is gazdaságosabbak az új vagonok a korábbi típusoknál.

Tarnavölgyi Gergely

Az új teherkocsikkal kizárólag környezetbarát termék szállítható, fosszilis áru nem

Fotó: EWG

Megérkeztek és már másnap munkába álltak az East-West Gate (EWG) csoport legújabb, hatékony és környezetbarát tartályvagonjai. A Wascosától lízingelt környezetbarát, zöldtermékek szállításához használható vagonjai a régebbi típusoknál könnyebbek, így gazdaságosabb szállítást tesznek lehetővé. Az első visszajelzések nagyon kedvezőek, akár tizenöt százalékkal több árut lehet szállítani az új tartálykocsikkal, mint egyes jelenleg is használt, korábbi típusokkal. 

Nyers étolaj Dél-Európába

Az EWG kizárólag mezőgazdasági termékek fuvarozására használja a vagonokat, elsősorban ukrán nyers étolaj szállítására Dél-Európába. A cég összesen százhúsz új vagont rendelt, hatvanat gabona, másik hatvanat pedig nyers étolaj fuvarozására. A gabonaszállító vagonok tavasszal, a tartálykocsik a nyáron érkeztek, az utolsó részlet augusztusban. Az úgynevezett „green tank car” teherkocsikkal kizárólag környezetbarát termék szállítható, fosszilis áru nem. Az EWG által üzemeltetett tartályvagonok 98 köbméter térfogatúak és kevesebb mint huszonkét tonna önsúlyúak. A régebbi típusú kocsiknál könnyebbek, ezért több árut, akár 68 tonnát is tudnak szállítani, így olcsóbb velük a fuvarozás, mert ugyanakkora költségért több árut lehet velük szállítani. A vagonok Európában mindenütt tudnak közlekedni, ahol a vasúthálózat normál nyomtávú. A most üzembe állt tartályvagonokkal elsősorban Olaszországba visznek ukrán nyers étolajat, jellemzően ottani feldolgozásra. 

Környezetbarát szállítás

– A Wascosa tehervagonjaival gazdaságosabb szállítást tudunk kínálni a partnereinknek. Az első visszajelzések kifejezetten pozitívak, van olyan szállítmányozó ügyfelünk, aki a sajátjai helyett használja az EWG vagonjait, mert jobban megéri – tájékoztatta lapunkat a részletekről Vinar Roman, az East-West Gate vezérigazgatója. A vagonok a lízingcég narancssárga színe mellett zöld festést is kaptak, ezzel hangsúlyozva a környezetbarát szállítást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában