Vadászprogramok

2024.08.25. 15:00

Bereg szíve a vadász­programoktól is lüktet

Szon.hu

Főszerepet kapnak a kutyák is

Fotó: KM-archív

Számos programot szervezett már a vadászoknak Vásárosnamény, s még fog is majd az ősszel. Mint ismert, Magyarország tölti be egy fél évig az EU Tanácsának soros elnökségét, s ezért több rendezvénynek ad otthont hazánk. 
 

Szakemberek az Unióból 

Az egyik ilyen nagyszabású rendezvény 2024 szeptemberében Vásárosnaményban lesz, ahol a 27 tagállam fővadászainak háromnapos konferenciáját rendezik meg. A programban szerepelnek szakmai tanácskozások, valamint a vendégek ellátogatnak a Debrecen melletti Gúthra is, ahol alaposabban megismerkedhetnek a vadgazdálkodással. A rendezvény díszvendége Hidvégi Béla, hazánk ikonikus vadásza lesz, aki 2024 januárjában az egyesült államokbeli Dallasban átvehette a vadászat és természetmegőrzés Nobel-díjaként emlegetett Weatherby-díjat. 
Ugyancsak Vásárosnamény ad otthont egy különleges versenynek október 11. és 13. között: az Országos Magyar Vadászkamara szervezésében az ország legjobb vadászkutyái versenyeznek Bereg szívében. Természetesen az eb és a vadász elválaszthatatlan egymástól, így az érdeklődőknek, illetve a zsűrinek bizonyíthatják, milyen jól is tudnak együtt dolgozni a vadászatok alkalmával. 
 

Német rendszerű vizsga 

A Német Vizsla Klub Magyarország szervezésében a német vizslák német rendszerű vizsgáztatását rendezik meg október végén Vásárosnaményban. Három napon keresztül bizonyíthatják tudásukat és ügyességüket az ebek, az eredményt pedig a versenynapokat követő szombaton hirdetik ki a már hagyományos trófeamustra keretében. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában