Gazdaság

2024.08.21. 12:46

Bankvezérek kerekasztala Nyíregyházán

A magyar közgazdászok vándorgyűlésén neves szakemberek tartanak előadást, lesz elemzői fórum, szó esik korrupcióról, innovációról is.

Szon.hu

A konferencia plenáris ülésein Varga Mihály pénzügyminiszter is megosztja gondolatait résztvevőkkel

Forrás: MKT

Fotó: Polyák Attila (PA) Origo

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésnek szeptember 5–6-án a Nyíregyházi Egyetem ad otthont. A konferencia plenáris ülésein Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter; Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter; Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke és Szomolai Csaba, az Állami Számvevőszék alelnöke osztja meg gondolatait a hallgatósággal. 

Versenyképesség, innováció

Közpénzügyi kihívások a 21. század elején - ezzel a címmel szervezi meg vándorgyűlési szekcióülését szeptember 6-án, pénteken 11 órától az MKT Államháztartási Szakosztálya. Az ülés kezdetén György László kormánybiztos, korábbi gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár és László Csaba c. egyetemi tanár, volt pénzügyminiszter tartanak egy-egy rövid, bevezető előadást, majd Banai Péter Benővel, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkárával kiegészülve kerekasztal-beszélgetéssel folytatódik a program. A szekcióülést és a panelbeszélgetést Adorján Richárd, a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnöke vezeti –  olvasható a rendezvény hivatalos honlapján. A helyszínen két plenáris és 16 szekcióülés mintegy száz előadója várja a résztvevőket. Az idei konferencia központi témáját a versenyképesség kérdései adják majd.  Lesz bankvezérek kerekasztala, makrogazdasági elemzői fórum, szó esik majd a korrupcióról, az innovációról, és az olimpia után egy-két friss olimpiai bajnokunk részvételére is számíthatunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában