Engedély nélkül

2024.07.05. 13:20

Lőfegyvereket és lőszert tárolt a tanyáján

Robbanóanyag és robbantószer engedély nélküli tartása miatt már börtönbüntetésre ítélték.

Szon.hu

A lefoglalt lőszerek

Forrás: Ügyészség

Engedély nélkül nagy mennyiségű lőszert és lőfegyvert tartott birtokában az a középkorú férfi, akivel szemben letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség – az esetről dr. Márton Anett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat.

Nem volt engedélye

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a középkorú férfi ellen, aki az egyik Nyíregyháza környéki településen lakik és aki több éven keresztül a saját tanyáján, egy tehergépkocsiban tárolt 16 darab lőfegyvert és közel 10 ezer darab lőszert. A férfinak a légpuska, a golyós és sörétes vadászpuskák, a céllövő pisztolyok, a forgópisztolyok és a géppisztoly, valamint a különböző kaliberű töltények tartásához nem volt engedélye.
A jelenleg is letartóztatásban lévő, korábban már robbanóanyag és robbantószer engedély nélküli tartása miatt börtönbüntetésre ítélt férfivel szemben – beismerés esetén – 4 év fegyházbüntetés az ügyészség indítványa, emellett a közel másfél millió forintos szakértői költségek megfizetésére is köteleznék – tette hozzá dr. Márton Anett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában