Nyíregyháza

2024.06.30. 13:07

Ne dobd ki az iskolatáskádat!

Várják az iskolakezdéshez szükséges adományokat Nyíregyházán.

Lengyel Nóra

A megunt iskolatáskának is van helye

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Ami nekünk felesleges, az másnak még kincset ér - ezzel a szlogennel tart gyűjtést Nyíregyháza önkormányzata, valamint az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
A 2024. július 08. és augusztus 24. közötti gyűjtő akcióval szeretnének hozzájárulni a „fenntartható” iskolakezdéshez, hiszen vannak olyan rászoruló családok, ahol nehézséget okoz a felszerelések beszerzése. Érdemes otthon szétnézni, és a jó állapotú tárgyakat, írószereket, ceruzákat, tolltartókat, rajzlapokat, mappákat, iskolatáskákat, tornazsákokat, sportfelszereléseket, tornaruhákat, tornacipőket, edzőfelszereléseket nem kidobni, hanem felajánlani jótékony célra. Azonban arra figyeljünk, hogy ne lomtalanítás legyen a cél, hanem valóban használható eszközökkel segítsük a rászorulókat.

Segítség szeptemberre

Az akció során olyan iskolakezdéssel kapcsolatos használt, de még szép állapotú, újszerű tárgyakat várnak, amelyeket még jó szívvel tovább tudnak adni az arra rászorulóknak. Az iskolakezdéshez szükséges adományokat a két helyszínen is gyűjtik a vármegyeszékhelyen. A Korányi Frigyes utcai hulladékudvarban (4400 Nyíregyháza, Korányi F. u.3.), valamint a Kerék utcai hulladékudvarban (4400 Nyíregyháza, Kerék u. 1.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában