Kultúra

2024.06.28. 14:45

Különleges kulturális bemutató

Balogh Tibor sajátos művészeti albumát mutatják be az Andrássy-kastélyban július 6-án.

Szon.hu

Balogh Tibor képzőművész

Fotó: MW-archív

Balogh Tibor képzőművész egy sokrétű, kiforrott, sokoldalúan elemző könyvben alkotópályája utóbbi 30 évének átfogó képzőművészeti, művészetfilozófiai fejlődésének eredményeibe, művészeti útkeresésébe és felfedezéseibe ad betekintést. Művészeti alkotásainak a megismertetése mellett életrajza, alkotói pályája és saját, valamint nem saját gondolatok olvashatóak a művészetről, sajátos pedagógiai tanításokat, elmélkedéseket megfogalmazó Balogh48 Jegyzetek a Művészetről, Taníthatóságról és Műalkotásokról című kötetben. A július 6-ai kiállításának alcíme: ’Tiszadob Budapestbe csomagolva’. Ennek a kulturális eseménynek a főszereplője az egykori gyermekotthonban felnövekvő Balogh Tibor képzőművész, aki elvégezte a Magyar Képzőművészei Egyetem grafika szakát és tanári képesítést (művész diplomája: 2003 és tanári képesítése:2018) is szerzett. A rendezvény közreműködője Oláh Ibolya Megasztárban ismertté vált énekesnő, aki egykor szintén a tiszadobi gyermekotthonban nevelkedett Tiborral együtt. 

Művészeti lenyomat

Balogh Tibor művészeti albumbemutatójában az utóbbi 35 évének képzőművészeti lenyomatát képekben és írásokban tárja a nagyközönség elé. Az album méltatását egykori igazgatónőjük, Illésné Áncsán Aranka gyermekvédelmi szakember, aki Ibolya által vált híressé, mint - anyácska - mutatja be. A kulturális program kiváló alkalom arra, hogy ebben az izgalmas felállásban hírt adjon minden érdeklődő számára, hogy a művészet mindenkié és ennek megízlelésével kiszakadhatunk mindennapjaink harcaiból, mert ahogy Hegel, a nagy gondolkodónk mondaná „a művészet szép és jó és szabad.” Az ingyenes program helyszíne méltó az eseményhez, hiszen az Andrássy kastélyban és annak parkjában valaha az a gyermekváros működött, ahol a művész több száz társával együtt nevelkedett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában