Gazdaság

2024.06.13. 14:20

Fejér vármegye vállalkozásai Nyíregyházán

Tizenegy Fejér vármegyei vállalkozás képviselőit fogadta a PRIMOM Alapítvány Nyíregyházán a közelmúltban. A mikro-, kis- és középvállalkozásokból álló delegáció látogatásának célja a helyi vállalkozások jó gyakorlatának megismerése volt.

Tarnavölgyi Gergely

Az alapítvány logója

Forrás: PRIMOM alapítvány facebook oldala

Fotó: PRIMOM alapítvány facebook oldala

A vendégek az úgynevezett kisebb adóerejű térségben működtetik vállalkozásaikat, és helyi vállalkozásokkal cseréltek sikeresen tapasztalatokat. 

PRIMOM, vállalkozók, céglátogatás
A vendéglátók és a vendégek egy közös képre is összeálltak
Fotó: Alapítvány

- Elsősorban aziránt érdeklődtek vendégeink, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek, milyen megoldásokat alkalmaznak a Szabolcs vármegyei vállalkozásuk fennmaradásuk, fejlődésük érdekében. A Fejér vármegyei látogatóink a mikro-, kis- és középvállalkozásainak szinte teljes szektorát lefedték, hiszen a kereskedelemtől a vállalkozási tanácsadásig, logisztika, vendéglátás területén működő cégek képviselői vettek részt a programban. A vállalkozások a nap folyamán megtekintették a Nyír-Lift Kft. új üzemét, ahol megismerték egy dinamikusan fejlődő cég napi tevékenységét. Ezt követően az Váci Mihály utcai inkubátorházban a Gégény Trans Kft ügyvezetője adott tájékoztatást a logisztikai ágazat helyzetéről - tudtuk meg Hargitainé Tolnai Andreától, a PRIMOM Alapítvány ügyvezetőigazgató-helyettesétől. 

Ügyvezetői bemutatkozás

A PIMOM Alapítvány tevékenységét Jászai Menyhért, az alapítvány ügyvezető igazgatója mutatta be, ismertetve a vármegye és a város főbb gazdasági mutatóit. Személyes tapasztalatairól, nehézségekről, fejlődési lehetőségekről beszélgetett a vállalkozókkal Kulcsár Ildikó, a NaturCleaning termékek gyártójának ügyvezetője. Bemutatta a vállalkozás működését, szót ejtett a környezetvédelem fontosságáról, melyet kiemelt feladatként kezel a cég. Az ügyvezető beszélt arról is, milyen sajátos nehézségekkel állnak szemben a női vállalkozásvezetők, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a vállalkozás, a család és a pihenés „Bermuda háromszögében”. 

Pótor Melinda, a Minden ami Szatmár-Bereg Egyesületet képviselve arról a forradalmi kezdeményezésről adott tájékoztatást, melynek célja a szatmár-beregi térség kistermelőinek, kézműveseinek összefogása. A működés során közel 50, a szűkebb régióban működő termelő termékeit árusítják Mátészalkán. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az üzletben nyitottak egy úgynevezett „vendégpolcot”, ahol az ország más régióiból származó termékeket is bemutatnak, értékesítenek. A Székesfehérvár környéki vállalkozások nemcsak tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a látogatás eredményeként, hanem konkrét üzleti együttműködéseket is kezdeményeztek a helyi vállalkozásokkal - adott tájékoztatást a látogatásról Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Alapítvány ügyvezetőigazgató-helyettese. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában