Tornyospálca

2024.05.29. 10:16

Elkezdődött Tornyospálcán a csapadékvízelvezető rendszerek rekonstrukciója

A Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretén belül 451,42 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhatnak meg a munkák az Európai Unió és Magyarország Kormánya jóvoltából.

Szon.hu

Illusztráció

Forrás: Fotó: MW Archív

Tornyospálca Község Önkormányzata sikerrel pályázott az Európai Unió Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SB1 Élhető települések tárgyú felhívásra. A fejlesztés eredményeként megvalósuló projekt a település infrastrukturális fejlesztését irányozza elő azzal a célkitűzéssel, hogy a település belterületein is megoldódjon a felszíni vízelvezetés és a hatékony csapadékvíz-gazdálkodás. A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásából valósul meg 451 423 813 Ft támogatási összegből.

A projekt keretében a település legveszélyeztetettebb részein a vízelvezető hálózat átépítése és rekonstrukciója valósul meg medertározással, műtárgyak kiépítésével és záportározó kialakításával.

Az érintett utcák csapadékvíz csatornahálózata folyókákból, burkolt árkokból és zárt csatornákból alakul ki, amely vízelvezetők a befogadó belvízcsatornába vezetik az összegyűlt csapadékvizeket.

A projektről bővebb információt a www.tornyospalca.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Lukácsi Attila polgármester ([email protected])

-adta hírül az Mti

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában