Tündérszépek 2024

2024.03.01. 17:56

Profik készítik el a jó frizurát

Mesterfodrászok is segítenek a Tündérszépek vármegyei jelentkezőinek.

Csatári Jázmin Abigél

Magyar-Kavalecz Csilla, a szalon egyik fodrásza alkalmi frizurát készít

Forrás: KM-archívum

Korábban már írtunk arról, milyen sminket vagy ruhát érdemes választani egy-egy fotósorozat elkészítéséhez, most pedig arról olvashatnak, milyen legyen a megfelelő frizura. A 2024-es Tündérszépek versenyen a Lukovics Szépségszalon szakemberei készítik majd el a vármegyénkből induló lányok frizuráját. Lukovics György aranykoszorús mesterfodrász, a szalon tulajdonosa lapunknak arról mesélt, milyen hajviselet a legjobb választás egy ilyen alkalomra. 

Lágy hullámok 

Amikor felkérést kapnak valakitől a szalon szakemberei, először mindig megkérdezik az illetőtől, hogy mi az elképzelése. 
– Meghallgatjuk, mit szeretne, azonban mindig van egy javaslatunk, hiszen egy fotózáson másképp kell kinézni, mint a hétköznapokban – mondta a mesterfodrász, aki szerint a feltűzött, szoros konty nem jó megoldás, inkább a természetes, lágyan hullámos, leengedett haj a tökéletes választás egy képsorozathoz, mivel ez szexibb küllemet adhat a viselőjének. 
– Ez a forma most a divat, amit kiegészíthet egy minimális festés vagy világosítás. 
A Lukovics szalon tulajdonosa felhívta a figyelmet arra is: fontos, hogy a fodrász kicsit változtathasson azon, amit a vendég elképzelt, de fontos, hogy a végeredmény tetsszen a versenyre jelentkezőknek, és illeszkedjen a fotózás tematikájához, a ruhához és a sminkhez is. 

Előzetes készülés 

A mesterfodrász nem csupán a fazon terén adott jó tippeket, hanem javaslatokat tett: hogyan érdemes javítani a haj állapotán. – Ha valakinek színezett a haja, a legelső szempont, hogy frissen legyen újrafestve a fotózás előtt, mivel a lenövés ápolatlan hatást kelt. Lehet, hogy a frizura tuti, de a körítés nem jó, ez pedig elronthatja az összhatást – emelte ki. A másik lényeges dolog, amire felhívta a figyelmet: a beszárítás, sütés árthat a hajnak, így hasznos, ha típushoz illő szerkezetjavító szérumokat használnak a lányok. 

– A rendszeresen festett hajnál mindenképpen hidratáló, ápoló sampont, balzsamot érdemes alkalmazni, mert az visszaállítja a szálak vízháztartását: így lesznek újra fényesek és rugalmasak – folytatta a szalon tulajdonosa. Ha valaki mégsem találja meg a számára ideális terméket, a felkészülés során ebben is segítenek majd.Lukovics György és csapata korábban is részt vett versenyeken, fotózásokon – többek között a Miss Universe Hungary vármegyei selejtezőjén is segítettek a lányoknak. A Tündérszépekre is ugyanúgy készülnek majd fel. 

Különböző személyiségek 

– Az évek alatt nem nagyon voltak változások a szépségversenyeken, hasonló a felépítésük és a menetük, a döntő fordulókon általában egységes a frizura és a ruha – említette a mesterfodrász, de elárulta: a jelentkezéseknél még szabad kezet kapnak a lányok és a fodrászok is. Ilyenkor mindig van lehetőségük arra, hogy valami újat alkossanak, köszönhetően annak, mennyi különböző személyiséggel találkoznak. Jelentkezni a szon.hu aloldalán lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában