Advent

2023.12.13. 06:03

Záhonyban is ég már a remény gyertyája

Szon.hu

Fotó: önkormányzat

Felragyogott a második gyertya lángja Záhony város adventi koszorúján. A második adventi gyertya a reményt szimbolizálja, a Messiás eljövetelének reményét. A remény segít szembenézni az élet nehézségeivel, segít legyőzni a sötétséget, segít abban, hogy jobbá váljunk önmagunk és embertársaink szemében. A második adventi gyertyát Sajben Zsolt, görögkatolikus parókus és Szántóné Somogyi Klára, a Záhonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője közösen gyújtották meg. A gyertyagyújtást követően Sajben Zsolt tartott ünnepi áhítatot: Szent Miklós püspök legendája és a Mikulás ünnepe kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy lelki értelemben mindannyiunknak van egy csizmája, és csak rajtunk múlik, hogy mivel töltjük meg: jóval vagy rosszal – olvasható a város közösségi oldalán.

A meghitt áhítat és a közös imádság után a Záhonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde Margaréta csoportjának angyalkái adtak ünnepi műsort. Felkészítő pedagógusok: Béresné Demjén Andrea, Komóczi Gréta.

Fotók: önkormányzat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában