2022.12.10. 10:00
Saját tankonyhában gyakorolnak a leendő dietetikusok
A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzését segíti a jövőben a Campus Hotelben a napokban átadott tankonyha – adta hírül a Debreceni Egyetem.
Fotó: Debreceni Egyetem
Az újonnan kialakított tanműhelyben a hallgatók a legkorszerűbb konyhatechnológiai eljárásokat és az élelmiszerbiztonsági előírásokat is megismerhetik.
A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás alapszak dietetikus szakirányán tanuló hallgatók gyakorlati képzésének helye a tankonyhában lesz, ahol magas szintű gyakorlati tudást szerezhetnek a hallgatók - hangzott el az átadáson. Dr. Móré Marianna az Egészségtudományi Kar dékánja elmondta: – Ez a kar első saját tankonyhánk, amely révén a korábbiakhoz képest jóval könnyebben készülhetnek a szakmai munkára a hallgatóink. A fejlesztés szimbolizálja a Debreceni Egyetem egységes rendszerét, ugyanis a tankonyha a Campus Nonprofit Kft-vel való szoros együttműködésünk eredményeként nyithatott meg amit korábban nem használtak szakmai célokra.
A tankonyhát egyszerre húsz hallgató használhatja, mindenki saját főzőhelyen, munkaasztalon, indukciós főzőlapon, a saját eszközeivel gyakorolhat.
A dietetikus-képzésben részt vevő egyetemisták a gyakorlatok során korszerű ételkészítési és a diétás konyhatechnológiai eljárásokat tanulnak meg, valamint szakképzett oktatók irányításával a tantervi előírásoknak megfelelő ételsorokat készítenek el.
KM