2021.03.01. 10:55
A szabolcsiak még a kalácsot is kolbászból fonják
Arra a kérdésre kerestük a választ, ki hogyan tartja be a böjtöt húsvét előtt. Az eredmény egyértelmű.
Forrás: Illusztráció: Facebook / Szilvia Benkő / VALI hagyományos konyhája
Hamvazószerda után tettük fel aktuális kérdésünket olvasdóinknak, mely arra vonatkozott, megtartjuk-e a böjt előírásait, vagy már nem annyira foglalkozunk ezzel mint elődeink?
Sokan tartják
Válaszadóink egyharmada azt mondja, valamilyen formában tartja a böjtöt, tíz százalékuk egyátalán nem eszik húst a negyven nap alatt, 24% pedig úgy nyilatkozott, csak a nevezetes napokon, hamvazószerdán és nagypénteken böjtöl.
Három százalék szerint a dohányzás mellőzése is hozzájárul a tavaszi megtiszuláshoz, így ők igyekeznek minél kevesebbszer rágyújtani az ünnepig.
Kolbászból mindent is!
Hiába, Szabolcsban vagyunk, így nem meglepő a legkedveltebb válasz, bár az aránya nagyobb még annál is amire számítottunk. Szavazóink közel kétharmada (63%) azt vallja, ő még a kalácsot is kolbászból fonja!
[eweb-voting id="4857982"]