2020.07.18. 09:44
A megyei szakemberek munkáját is elismerték
Az országos szövetség küldöttgyűlésén megyei szakembereket is díjaztak.
Mint ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a baktalórántházi Fenyves Szállodában tartotta tisztújító küldöttgyűlését, az eseményen pedig, amellett, hogy újraválasztották az eddigi elnököt, Krivács Andrást és az elnökséget, elismeréseket is átadtak.
A szövetség megyei szervezetének elnöki tisztségét korábban betöltő Kovács Mihályné elnöki dicséretet kapott, Nagy János pedig a Gasztronómiáért érdemérmet vehette át.
Fontos mérföldkő
– Húsz éve vagyok a szakmában, így jól tudom, hogy a vendéglátással foglalkozók számára az a legnagyobb elismerés, ha azt közvetlenül, azoktól kapjuk, akikért dolgozunk, de természetesen nagyon jólesik, ha a szakmai szövetség is figyel ránk és egy-egy díjjal jelzi: jól végezzük a munkánkat – mondta lapunknak Nagy János.
Hosszú éveken át koktélokkal foglalkozott, de nemcsak keverte a finom italokat, oktatta is a fiatal bártendernemzedéket. Most a Magyar Talléros Rendezvényházban dolgozik, és azt mondja, ez egy fontos mérföldkő az életében.
– A rendezvények lebonyolításáért felelek, üzletkötői feladataim is vannak, és bár nem tudtam teljesen elszakadni a mixerkedéstől, ma már nem töltöm az egész éjszakát a vendégek között, mint ahogy azt tettem hosszú éveken át.
– Szeretem, amit csinálok, alázattal állok hozzá, és mivel ahogy az étel- és italkínálat, úgy az esküvők lebonyolítása is folyamatosan változik, fejlődik. Ezzel lépést kell tartani, meg kell felelni a vendégek igényeinek és elvárásainak, miközben egy kicsit előttük is kell járni. Ez komoly kihívás, de szívesen csinálom, a most kapott díj pedig megerősítést ad – tette hozzá Nagy János.
SZA