2020.03.14. 15:30
Mesteri volt a vacsora!
Tizedszer rendezték meg a mesterek vacsoraestjét.
Fotó: Sipeki Péter
A Mestervacsorák 2006 óta íródó történelmében voltak már fejedelmi fogások: fantasztikus előételek, mennyei desszertek, ínycsiklandó főételek, a menüsorra pedig ebben az évben sem lehetett panasza annak a 220 vendégnek, aki a múlt szombat estét a napkori Kerekerdő Turisztikai Központban töltötte.
Igazi csapatmunka
Ez volt a tizedik Mestervacsora, amit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség megyei szervezete rendezett, az est pedig méltó volt a jubileumhoz!
Azok a szakácsok, cukrászok, éttermi mesterek, akik az év szinte minden napján reálisan gondolkodnak, a Mestervacsorát tervezve szabadjára engedik a fantáziájukat, mert tudják, hogy a vendégek ezen az estén másra vágynak: különleges ízekre, meglepő kombinációkra, egyszóval olyan gasztroélményre, amire sokáig emlékezhetnek.
Mestervacsora 2020 | Fotók: Sipeki Péter
A múlt szombati vacsora éppen ezért a „semmi sem az, aminek látszik” fantázianevet viselte, a fogásokat pedig ennek megfelelően készítették és tálalták a szakemberek. Szombat este hatvanan dolgoztak azért, hogy a vendégek úgy érezzék magukat, mintha egy Michelin-csillagos étteremben vacsoráznának – csapatmunka volt a javából!
Lefaragni a kalóriából
Az 5+1 fogásos menüsor telis-tele volt ínyencségekkel: a homármousse, a préselt szarvas, az összeturmixolt gulyásleves is pazar volt, a desszertre pedig szavakat sem nagyon találtunk.
Az eddigi vacsorákkal ellentétben ezúttal táncra is perdültek a vendégek, akik úgy gondolhatták: lefaragnak valamit az összegyűjtött kalóriákból.
SZA
A Mestervacsora menüsora
Indul a lecsó
Homármousse, marinált süllő, harcsa, algasaláta
Gulyáshableves
Nyúlravioli, fürjtojás, paradicsomvíz
Kamilla, menta, spárga sorbet
Préselt szarvas, borjú, csipke jus, rizottó, hagyma, tök, burgonya
Az élet ízei
Panyolai pálinkák
Figula Olaszrizling 2019
Takler Pinot Noir Rosé 2019
Vylyan Cabernet Franc 2016
Angyal Szépség Tokaji Furmint 2018