2020.02.05. 08:10
Fogópálinka és disznóságok
Díjazzák a legfinomabb toroskáposztát, hurkát és kolbászt.
Tizenharmadik alkalommal rendeznek disznótoros fesztivált Nagyecseden február 15-én, szombaton.
Kóstolók
A programok disznóvágással és hagymásvér-reggelivel kezdődnek – a fogópálinka elfogyasztása után – reggel fél hétkor. A megnyitót a meghívott hagyományőrző csoportok műsora követi, közben a látogatók friss toroskáposztát kóstolhatnak.
A déli tájjellegű főzőverseny és gasztronómiai bemutatóval egy időben a vendégek megismerkedhetnek a nagyecsedi népszokásokkal, bepillanthatnak a településen élők mindennapjaiba.
Amíg a zsűri sorra kóstolja a főzőversenyre készült ételkölteményeket, a színpadon tombolasorsolás fokozza az izgalmakat, ami a 15.30-kor kezdődő eredményhirdetésen és díjátadáson tetőzik. Innentől pedig disznótoros mulatság – kifulladásig.
KM