2018.11.17. 11:33
Innovációs díjat ért az új eljárásra épülő üzem
Tiszalök, Debrecen - Az előző évek hagyományait követve az idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén adták át az Észak-Alföldi innovációs díjakat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Pro-Team Nonprofit Kft. pályázata nyerte el a kitüntetést.
Tiszalök, Debrecen - Az előző évek hagyományait követve az idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén adták át az Észak-Alföldi innovációs díjakat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Pro-Team Nonprofit Kft. pályázata nyerte el a kitüntetést.
A vállalkozás a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön, a projekt keretében az eljárást üzemi környezetbe illesztették.
Saját ötlet alapján
Ez a technológia a hőálló, légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználását teszi lehetővé, a fejlesztés során a cég a már létező sous vide technológia alapján a piacot kiszolgálni képes manufakturális üzemi körülményt tervezett meg, hozott létre és kereskedelmi mennyiségű terméket állított elő.
A társaság a technológiát teljes egészében a saját szakmai ismeretei és ötletei alapján állította össze, ipari szintű minta nem állt a rendelkezésre. A technológia teljes egészében megfelel a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek, a világ két legnagyobb és legfontosabb nemzetközi élelmiszer-biztonsági tanúsítványának.
KM