Helyi közélet

2018.04.28. 18:37

Grillezni jó – és egészséges

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Grillételek: egészségesebbek az olajban vagy zsírban sült társaiknál.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Grillételek: egészségesebbek az olajban vagy zsírban sült társaiknál.

A jó idő beköszöntével hivatalosan is elkezdődött a grillszezon. A grillételek egyik előnye, hogy egészségesebbek, mint az olajban vagy zsírban sült társaik – annak érdekében, hogy minél egészségesebb ételeket készítsünk, érdemes megfogadni Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfjének tanácsait.

Hús nélkül nem igazi a grillezés, de figyelni kell arra, hogy a zsírosabb részeket eltávolítsuk a húsról sütés előtt, és lecsöpögtessük a páclét, így kevésbé fog füstölni a grillsütő. Ha szeretnénk elkerülni a felesleges kalóriákat, válasszunk a marha és a sertés helyett csirkehúst, vagy ami még jobb, halat, de fontos, hogy lehetőleg ne legyen füstölt vagy pácolt.

Zöldségek, gyümölcsök

Tavasszal és nyáron a zöldségek hatalmas tárházából válogathatunk. A paprika, a paradicsom, a cukkini és a padlizsán teljesen „grill-kompatibilisek”, de akár spárgát is süthetünk. Ha egy kis édességre vágyunk, bátran próbáljuk ki például a grillen sült szalagos fánkot, de a gyümölcsökkel is bátran kísérletezhetünk. A banán, az ananász, az alma, a barack és a grapefruit grillezve biztosan üde színfoltjai lesznek egy kerti partynak. Ha van rá mód, fatüzelésű grillsütőt használjunk, különleges aromát ad ugyanis az ételnek.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában