Helyi közélet

2017.06.19. 13:03

A nap receptje: sajtkrémes csiperke

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Tócsnival érdemes feltenni az asztalra, ennek a receptjét is leírjuk.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Tócsnival érdemes feltenni az asztalra, ennek a receptjét is leírjuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 2 natúr tömlős sajt
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • A tócsnihoz:

  • 0,5 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • bors
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • kevés liszt
  • olaj a sütéshez
  • Elkészítés:

    Megtisztítjuk a gombákat, a feta sajtot a tömlős sajttal kikeverjük, a trappista sajtot lereszeljük. A gombafejekbe betöltögetjük a sajtkrémet és tepsibe tesszük (egy pici olajat tehetünk alá). A megtöltött gombákat megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük. A tócsnihoz a burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd hozzáadunk 2 tojást, fokhagymát, borsot, ételízesítőt, kevés lisztet, ezt összekeverjük, és forró olajban kis lapos fasírtformákat sütünk. A megsült gombával tálaljuk.

    - Tóth Zoltánné, Nyírtelek -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában