2017.06.19. 13:03
A nap receptje: sajtkrémes csiperke
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Tócsnival érdemes feltenni az asztalra, ennek a receptjét is leírjuk.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Tócsnival érdemes feltenni az asztalra, ennek a receptjét is leírjuk.
Hozzávalók:
A tócsnihoz:
Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombákat, a feta sajtot a tömlős sajttal kikeverjük, a trappista sajtot lereszeljük. A gombafejekbe betöltögetjük a sajtkrémet és tepsibe tesszük (egy pici olajat tehetünk alá). A megtöltött gombákat megszórjuk reszelt sajttal és pirosra sütjük. A tócsnihoz a burgonyát almareszelőn lereszeljük, majd hozzáadunk 2 tojást, fokhagymát, borsot, ételízesítőt, kevés lisztet, ezt összekeverjük, és forró olajban kis lapos fasírtformákat sütünk. A megsült gombával tálaljuk.
- Tóth Zoltánné, Nyírtelek -