Helyi közélet

2017.06.16. 11:51

A nap receptje: sajtgolyó sonkával

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségekkel megbolondított előétel, amit egyetlen harapással el lehet pusztítani.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségekkel megbolondított előétel, amit egyetlen harapással el lehet pusztítani.

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg házi füstölt főtt sonka
  • 10 dkg krémsajt vagy tömlős sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 tk. tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • darált dió
  • uborka
  • piros retek
  • Elkészítés:

    A krémsajtot a habosra ki­kevert vajjal és a lereszelt sajttal összekeverjük, majd kevés tejföllel lazítjuk, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. (Lehet beletenni apróra vágott sonkát is.) Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle. A golyókat pirospaprikába, finomra vágott petrezselyemzöldbe vagy darált dióba forgatjuk. A sonkát, uborkát, retket falatnyi szeletekre vágjuk, mindegyikre teszünk egy sajtgolyót, majd fogpiszkálóval átszúrjuk őket és díszített tányérokon tálaljuk.

    - Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában