2017.06.16. 11:51
A nap receptje: sajtgolyó sonkával
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségekkel megbolondított előétel, amit egyetlen harapással el lehet pusztítani.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Zöldségekkel megbolondított előétel, amit egyetlen harapással el lehet pusztítani.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krémsajtot a habosra kikevert vajjal és a lereszelt sajttal összekeverjük, majd kevés tejföllel lazítjuk, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. (Lehet beletenni apróra vágott sonkát is.) Alaposan összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle. A golyókat pirospaprikába, finomra vágott petrezselyemzöldbe vagy darált dióba forgatjuk. A sonkát, uborkát, retket falatnyi szeletekre vágjuk, mindegyikre teszünk egy sajtgolyót, majd fogpiszkálóval átszúrjuk őket és díszített tányérokon tálaljuk.
- Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza -