Helyi közélet

2017.06.21. 12:03

A nap receptje: pöttyös mézes krémes

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Figyeljünk oda, milyen sorrendben töltjük meg a tésztalapokat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Figyeljünk oda, milyen sorrendben töltjük meg a tésztalapokat.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek. zsír
  • 3 ek. méz
  • 4 ek. tej
  • 2 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 cs. vaníliapuding
  • sárgabaracklekvár
  • Elkészítés:

    A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és felmelegítjük, végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk, és 200 fokon megsütjük. A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük. A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet, és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk. A lapokat a következőképpen megtöltjük: egy lapot megkenünk sárgabaracklekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe, majd rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral, és a lekváros felével lefele rátesszük a krémre. A tetejét bevonjuk olvasztott csokival, és másnap szeleteljük.

    - Tóth Zoltánné, Nyírtelek -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában