2017.06.21. 12:03
A nap receptje: pöttyös mézes krémes
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Figyeljünk oda, milyen sorrendben töltjük meg a tésztalapokat.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Nyírtelek - Figyeljünk oda, milyen sorrendben töltjük meg a tésztalapokat.
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével egy edénybe tesszük és felmelegítjük, végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk, és 200 fokon megsütjük. A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát, mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük. A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet, és felfőzzük. Amíg hűl, habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával, majd a két masszát összedolgozzuk. A lapokat a következőképpen megtöltjük: egy lapot megkenünk sárgabaracklekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe, majd rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral, és a lekváros felével lefele rátesszük a krémre. A tetejét bevonjuk olvasztott csokival, és másnap szeleteljük.
- Tóth Zoltánné, Nyírtelek -