2017.04.05. 10:55
A nap receptje: almás-fahéjas muffin
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az adagokat érdemes egyből megduplázni, úgyis mind elfogy majd.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az adagokat érdemes egyből megduplázni, úgyis mind elfogy majd.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Két almát meghámozunk és kis darabokra vágunk, megdinszteljük pici cukorral, fahéjjal, mézzel, ízlés szerint. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat. A lisztet a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd a tojásos masszához adjuk. Muffinpapírt vagy szilikon sütőformát megtöltünk körülbelül 1/3 rész tésztával, rákanalazunk az almából, és ismét tésztát teszünk rá. A formákat körülbelül háromnegyedig töltjük meg, majd aranybarnára sütjük. Sütés után megkenjük margarinnal, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
- Juhászné Hibján Ildikó, Nyíregyháza -