2017.02.25. 16:53
Mestervacsora az erfurti olimpia jegyében
Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal várják az ínyenceket mestervacsorára.
Nyíregyháza - Nyolcadik alkalommal várják az ínyenceket mestervacsorára.
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és környéke Regionális Szervezete ebben az évben is megrendezi a Vendégvárás mesterfokon – nagyjaink nyomdokában és tiszteletére rendezett díszvacsorát, immár nyolcadik alkalommal.
Díszasztalok, tükörszerviz
Tóthné Medved Zsuzsanna régióelnök lapunknak elmondta: az est Erfurt jegyében és ihletésében várja a vendégeket.
– Kollégáink fantasztikus eredményeket értek el az erfurti olimpián, ezért természetes, hogy az ott bemutatott menüsorokból áll össze a vacsoraest fő gerince, mely igen újszerűnek mondható. A menüsor mellé természetesen hozzá illő borsort is kínálunk, nem is beszélve a helyszín pálinkakínálatáról, a vendégfogadó meglepetésekről. A résztvevők fényképes, videós visszatekintést láthatnak az erfurti eseményekről, és megismerhetik a versenyzőket.
A szakképző iskolák díszasztalai mellett zöldségszobrászattal, dísztorta bemutatóval, látvány-sorbettel és tükörszervizzel is elvarázsoljuk vendégeinket.
Mesteri menü
Március 25., szombat, 19 óra, Magyar Talléros Rendezvényközpont, Nyírtass
Vendégváró: Makaron – tintahalas wasabi majonézzel
Talléros Vilmoskörte pálinka, Anetta koktél
Lazac, érlelt sonka, citrom, kéksajt szivacs, Figula Chardonnay (2016)
Paradicsom consomme, céklás kacsagolyó, bazsalikom spagetti
Nyúl, tojásos galuska, tejföl gél, Bock Rose Cuvée (2016)
Látvány-sorbet
Nyak, borjú bríz, polip, fermentált zöldségek, burgonya, Takler Kékfankos (2015)
Trópusok zamata, aztékok aranya, Angyal Szépség Tokaji Furmint (2015)
Jegyek kaphatóak a Görömbei Cukrászdában, valamint a Hotel Koronában. A rendezvénnyel kapcsolatban Tóthné Medved Zsuzsanna régióelnöknél (30/625–5901) és Nagy János rendezvényközpont-managernél (30/412–5229) lehet érdeklődni.
KM