Helyi közélet

2012.02.04. 11:36

Havazás - Több térségben másodfokú riasztás van érvényben a hófúvás miatt

Budapest, 2012. február 4., szombat (MTI) - Hófúvás miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Somogy megye egyes térségeire másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Budapest, 2012. február 4., szombat (MTI) - Hófúvás miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Somogy megye egyes térségeire másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

    A szervezet honlapján szombat délelőtt elérhető tájékoztatás szerint például Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Szeghalom, Keszthely és Balatonlelle környékén is erős hófúvásra kell számítani.

    A figyelmeztető előrejelzésben azt írták, hogy az Alföld nagy részén és az Északi-középhegység keleti területein az erős, helyenként viharos, 60-75 kilométer/órás sebességű északkeleti szél többfelé okozhat erős hófúvást, amely magas, fél métert meghaladó hótorlaszokat emelhet. Délnyugaton, főként Zala és Somogy megyében az erős északi szél szintén hófúvásokat okozhat. A Nyugat-Dunántúlon a legerősebb széllökések ugyancsak 60-75 kilométer/óra körül várhatók.

-MTI-


Havazás - Útinform: minden út járható

Budapest, 2012. február 4., szombat (MTI) - Az Útinform szombat reggeli tájékoztatása szerint minden út járható az országban, elzárt település nincs.

Havazás - Budapesten is elkezdett havazni

Budapest, 2012. február 4., szombat (MTI) - Szombat reggel a dél-dunántúli, illetve a dél-alföldi havazás után Budapest belső kerületeiben is elkezdődött a hóesés.

Havazás - A rendőrség 38 embert mentett meg a kihűléstől az elmúlt éjszaka

Budapest, 2012. február 4., szombat (MTI) - Összesen 38 embert vittek a rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közterületekről melegedőkbe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel. Öt főúton - a 6-oson, az 56-oson, az 58-ason, a 66-oson és a 67-esen - hóláncot kell használniuk az autósoknak.

Havazás - Tiszti főorvos: listát készítettek az akut ellátásra szoruló betegekről

Budapest, 2012. február 3., péntek (MTI) - Minden megyében listát készítettek az akut ellátásra szoruló betegekről, így a művesekezelésben részesülőkről és a szülés előtt álló nőkről - mondta Paller Judit országos tiszti főorvos pénteken az MTI-nek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában