2008.12.11. 11:58
Forró italok hideg téli estékre
<p>A mínuszokban jól esik meginni egy bögre forró kakaót vagy karamellás tejet. Most néhány ilyen és ehhez hasonló receptet gyűjtöttünk egy csokorba. Garantált a sikerük a gyermekeknél is!</p>
Karamellás tej
Hozzávalók:
- fél liter langyos tej
- 4-5 evőkanál nádcukor
- egy kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés: Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik.
Amerikai forró csoki
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál juharszörp
- 4 evőkanál zabpehely
- fél dl tejszín
- fahéj
- 1 evőkanál csokireszelék
Elkészítés: Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.
Téli kakaó
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál nutella
- tejszínhab
- fahéj
Elkészítés: Kezdd el melegíteni a tejet. Közben egy bögrébe vegyél ki belőle három evőkanállal, add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd kevergesd feloldódásig. Amikor forr a tej, csurgasd bele a feloldott kakaót és tedd bele a nutellát. Öntsd egy bögrébe és díszítsd fahéjjal megszórt tejszínhabbal.
Fűszeres tej
Hozzávalók:
- 1 l tej
- fél darab fahéj
- 1 szegfűszeg
- pár szem koriander
- fél rúd vanília
- méz
Elkészítés: A tejet a fűszerekkel együtt forrald fel, hagyd állni, majd édesítsd mézzel tetszésed szerint.
Kapcsolódó cikkek:
- mindmegitta.hu -