2008.11.08. 13:29
Mit együnk a hét végén?
<p>Eljött a hétvége, éhes a család, és Önnek fogalma sincs, mi kerüljön az asztalra? Ne essen kétségbe, segítünk, hogy egyszerűen, gyorsan, finomat főzzön a családnak!</p>
Frankfurti leves
Hozzávalók (3-4 személyre):
40 dkg kelkáposzta, 20 dkg virsli, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, őrölt kömény, őrölt bors, fűszerpaprika, só
Elkészítés:
A virslit szeleteljük fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzzuk meg!) A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágjuk csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tegyük fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.
Adjuk hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot. Amikor a káposzta majdnem puha, tegyük bele a virslit is.
A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készítsünk habarást, és ezzel sűrítsük be a levest.
Sajttekercs
Kb. 40 dkg trappista sajtot (nem szeletelt) fővő, forrásban lévő vízben 10 percig főzök, majd további 15 percig állni hagyok. Alufóliára, szűrőkanállal óvatosan kiemelem a vízből, majd nyújófával szép téglalap alakúra kinyútjom.
5 db főtt tojás sárgáját 20 dkg vajjal, 2 cikk zúzott foghagymával, sóval, borssal, fél tubus majonézzel, petrezselyem zölddel jó alaposan kikeverek. Hozzáadom az 5 főtt tojás apróra vágott fehérjét.
A kinyújtott sajot betakarjom sonkával (legjobb a selyemsonka), de bármilyen vékonyra szeletelt sonka is megfelel, rákenem a fenti tojásos krémet, és föltekerem. Alufóliába tekerve, hűtőszekrényben pár óra alatt áthűtöm. Sréj szeletekre vágva tálaljom. Igen kiadós és mutatós hidegkonyhai készítmény.
Karamellás csoda képekben
Gondolta volna, hogy mindössze negyven perc alatt isteni karamellás kalácsfelfújtat lehet készíteni? Nem? Akkor lásson csodát: tanuljon meg gyors desszertet készíteni képes receptünkből!
Kapcsolódó cikkek: