Bíróság

Tegnap, 14:01

Segélycsomagot akartak lopni - letartóztatta a gyanúsítottakat a bíróság

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. október 11-én egy hónap időtartamra elrendelte két férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2024. október 9-én éjszaka felfeszítették a nyíregyházi Család és Gyermekjóléti Központ kerítését, oda bementek majd megrongálták az udvaron álló és a Központ tulajdonát képező gépjárművet. A rongálással egymillió forint kárt okoztak.

Ezt követően a két férfi a Központ egyik szobájának ablakát betörte, azon keresztül bejutva az épületbe egy 1.250.000 forint értékű élelmiszer csomagot pakoltak össze annak érdekében, hogy azt eltulajdonítják, de cselekményük közben a biztonsági szolgálat tetten érte őket.

A nyomozás kezdeti szakban van. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, korábban szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt voltak büntetve, jelenleg is hasonló bűncselekmények elkövetése miatt folyik ellenük büntetőeljárás. Rendszeres jövedelemmel és bejelentett munkahellyel nem rendelkeznek. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezésük esetén újabb bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be ellene. - adta hírül szerkesztőségünknek Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában