Katasztrófavédelem

5 órája

Előléptetések, elismerések

Szon.hu

Ünnepi állománygyűlés: A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya idén is tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A katasztrófavédelem központjában október 21-én megtartott ünnepi állománygyűlésen elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak.

„1956 hősei példát mutattak a hazaszeretetről, az emberségről. A magyar emberek a forradalom idején bizonyították, hogy összefogással lehet azt az erőt biztosítani, amely a szabadságot hozta el több évtizeddel később, az 1990-es években.1956 hősei, Nagy Imre, a budapesti és a vidéki értelmiségi ellenállók, a munkás- és parasztemberek nem csupán az országért, hanem sokkal többért, a hazáért, egy jobb életért, a demokratikus politikai berendezkedésért, a szabadságért és a függetlenségért, de valójában főleg értünk és gyermekeinkért, a mi jobb jövőnkért küzdöttek. Kötelességünk ezt a szellemiséget megőrizni és továbbadni. A nemzeti ünnep alkalmából és a hétköznapokon is úgy kell dolgoznunk, úgy kell a gyermekeinket felnevelnünk, hogy az örökséget méltó módon vigyük tovább.” – fogalmazott a Himnuszt követően ünnepi beszédében Laczkó Levente tűzoltó ezredes, megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető.

A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének ünnepi összeállítása követte, majd a főigazgató elismeréseket adott át az állomány legkiválóbb tagjainak.  

Az ünnepséget a Szózat hangjai, illetve dr. Mógor Judit tű. vezérőrnagy, hatósági főigazgató-helyettes gratuláló szavai zárták - írta a katasztrófavédlem.

Elismerésben részesültek (2024.10.21.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában