Videó

11 órája

Durva videó: egy konténernyi ketrecet borított rá a férfira Ibrányban!

A Nyíregyházi Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást azzal a targoncavezetővel szemben, aki véletlenül ráborított egy konténernyi műanyag ketrecet a gépkocsivezetőre.

Szon.hu

Forrás: Ügyészség

A fiatal férfi targoncavezető és homlokrakodó munkakörben dolgozik az egyik ibrányi telephelyen. 2024. június 24.-én a telephelyen várakozó kamion rakteréből elő állatok szállítására szolgáló műanyag ketreceket pakolt le, amikor az egyik konténer megakadt a felső ponyvát merevítő rudazatban, lecsúszott a targonca villájáról, és ráesett a kamion mellett álló gépkocsivezetőre.

A balesetben a férfi súlyosan megsérült.

A targoncakezelő több foglalkozási szabályt is megszegett, ugyanis a konténer megemelése előtt nem jelezte a sértettnek, hogy távolodjon el az emelőgép hatókörzetéből, továbbá figyelmetlensége miatt akadt bele a konténer a merevítő rúdba, és esett rá a teher a kamion sofőrre.

Az ügyészég megállapította, hogy a férfi elkövette a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségét, azonban a cselekményt beismerte, és bocsánatot kért a sértettől, aki szerencsére nem esett ki a munkából és kára sem keletkezett, így nem is kérte munkatársa felelősségre vonását. Mindezeket figyelembe véve az ügyészség az eljárást a gyanúsítottal szemben egy évre felfüggesztette. Ha ezen időtartam alatt nem követ el újabb bűncselekményt, az eljárást az ügyészség megszünteti.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában