Szabolcs-Szatmár-Bereg

Tegnap, 8:40

Vádemelés a szemétégető gödörbe esett kisfiú ügyében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal az apával szemben, akinek a gondatlansága miatt 4 éves fia az általa ásott szemétégető gödörbe esett, és súlyosan megégett. 

Szon.hu

2486319401

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Fotó: cat on route

A vádirati tényállás szerint a középkorú vádlott 2023. szeptember 22-én este, nagykállói otthonában nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, melytől még másnap is ittas volt. Ekkor határozta el, hogy a családi ház udvarán egy nagyméretű gödröt ás, és abban a ház körül felgyűlt hulladékot és ruhaneműket elégeti.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfi a gödröt tele pakolta, majd a hulladékot meggyújtotta. Mikor az égni kezdett, egy doboz sörrel a kezében a gödörtől néhány méterre leült egy székre pihenni.

Eközben a vádlott felügyelete alatt az udvaron játszott 4 éves gyermeke, aki a tárolóból kihozott egy ruhadarabot, hogy azt a tűzbe dobja. A vádlott észlelte a gyermek szándékát, azonban nem akadályozta meg, hogy a veszélyes területet megközelítse.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A gyermek a gödör széléhez érve az egyensúlyát elvesztette, és fejjel előre az égő hulladékba zuhant. A vádlott a gyermeket a lábánál fogva a gödörből kirántotta, aki azonban addigra már kiterjedt, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett 

A főügyészség az apát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

-adta hírül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában