Nyírmeggyes

1 órája

Nyírmeggyesi gyerekbántalmazás: megszüntették a tanár jogviszonyát

A nyírmeggyesi iskolában történtek miatt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúját csütörtökön hozta nyilvánosságra a rendőrség, ez alapján a tankerület pénteken a pedagógus jogviszonyát megszüntette - közölte a Belügyminisztérium az Origóval.

Szon.hu

Forrás: KM / T. G.

A Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága elítéli a Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskolában történteket, az esetlegesen szükséges fegyelmezés sem indokolhatja a gyermek megalázását és nem magyarázhatja az osztálytársak előtt történő levetkőztetés módszerét. Az ügyben a tankerületi igazgató a rendőrség jelzése alapján augusztus 15-én belső vizsgálatot rendelt el, a szülők részére augusztus 21-én rendkívüli szülői értekezletet tartott, augusztus 28-án – a rendőrségi eljárással párhuzamosan – fegyelmi eljárást indított a tanító ellen - közölte a BM az Origóval. A Köznevelési Államtitkárságot és a Klebelsberg Központot a tankerület az ügyről nem tájékoztatta. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúját a tegnapi napon hozta nyilvánosságra, ez alapján a tankerület pénteken a pedagógus jogviszonyát megszüntette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában