Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.09.10. 08:19

Lángolt az aljnövényzet Nagyhalászban, árokba borult egy autó Kemecsénél

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Tegnap is több Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen lángolt az aljnövényzet.

Két hektáros területen, foltokban égett fiatal tölgyes aljnövényzete a csegöldi Árpád utca mellett. A fehérgyarmati, nyírbátori hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat három vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel.

Fél hektáron lángolt a száraz fű a paposi Dózsa György utcai lakóházak mögött. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nyolcszáz-nyolcszáz négyzetméteren égett száraz aljnövényzet Vállajon, a nagycserkeszi Lakatosbokornál, a 3635-ös út 8-as kilométerszelvényénél, Nagycserkesz térségében és a gégényi Berkeszi útnál is. Ezeken a helyszíneken a mátészalkai, nyíregyházi, kisvárdai hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók oltották el a szabadtéri tüzeket.

Hétfőn ötszáz-ötszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet Nyírtelek, Nagyhalász és Nagyar településeken. Volt, ahol lakóházakhoz közel pusztítottak a lángok, a tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.

A porcsalmai Petőfi Sándor utcában egy lakóház udvarán három szalmabála égett, a tűz további tíz négyzetméteren lángolt, közel az ingatlanhoz. A helyszínre vízszállító tűzoltójárművet riasztottak Mátészalkáról, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók három vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy diesel üzemű személygépkocsi motortere a mátészalkai Móricz Zsigmond utcában tegnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy porral oltóval avatkozott be. A tűzoltók egy gyorssugárral a még parázsló részeket eloltották, valamint a motorteret teljesen visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt. A tüzet vélelmezhetően elektromos meghibásodás okozta.

Motoros láncfűrésszel, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be az ibrányi önkormányzati tűzoltók városukban. Lehasadt, nagy méretű fűzfa ágakat távolítottak el az Akácfa utcában.

Út melletti árokba hajtott, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi a 3824-es út 9-es kilométerszelvényénél, Kemecse térségében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították az autót. A járműben egyedül utazó sofőr könnyebb sérülést szenvedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában