Katasztrófavédelem

2024.09.06. 09:03

Lángolt az aljnövényzet

Szon.hu

Forrás: katasztrófavédelem

Szabadtéri tüzek pusztítottak tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több területén.

Nyírtelek Görögszállás-tanyán száraz fű és fiatal akácos aljnövényzete égett három hektáron, valamint három köbméteres trágyacsomó lángolt. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról három járművel érkeztek tűzoltók a helyszínre, ahol mátészalkai, hajdúnánási tűzoltók is oltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. 

Az ibrányi Rózsa utca mögött foltokban égett száraz fű, fél hektáros területen lángolt az aljnövényzet. Nyírtura és Sényő között tőzeges terület lángolt nyolcszáz négyzetméteren. 

További, kisebb kiterjedésű szabadtéri tüzek voltak még Tiszavasvári, Csenger, Mándok, Tarpa településeken. Ezeken a helyszíneken a nyíregyházi, záhonyi, nyírbátori, baktalórántházi, mátészalkai, fehérgyarmati hivatásos, az ibrányi, tiszavasvári, csengeri önkormányzati tűzoltók és a tarpai önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat - írta a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában