Vadkacsa

2024.09.05. 14:07

Idős hölgy kért segítséget a rendőrségtől

Szon.hu

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrség facebook oldala

Nyíregyházán egy idős hölgy kért segítséget a rendőrségtől, miután éppen a kertjébe pottyant le az égből vérző sérüléssel egy növendék vadkacsa. A néni elmondta, hogy egy láda alá biztonságba helyezte és megitatta a szárnyast, de orvosi ellátásáról nem tud gondoskodni.

A rendőrség elkötelezett az állatok védelme mellett, így kollégáink igyekeztek is minél rövidebb idő alatt gondoskodni a segítségről. Dr. Kiss Csaba nyíregyházi háziorvoshoz fordultak, aki az emberek gyógyítása mellett az állatok, főként a sérült madarak ellátását is szívügyének tekinti.

A madármentő orvos azonnal igent mondott a vadkacsa átvételére, csupán a szállításban kérte a közreműködésünket. Ez igazán nem volt nagy kérés, így kollégáink azonnal indultak, hogy a pórult járt Tás mielőbb szakszerű segítséget kaphasson. Úgy tudjuk Tás, akit vélhetően a levegőben egy ragadozó madár támadhatott meg jobban van, és néhány nap kényszerpihenő után újból szabadon szárnyalhat - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei rendőrség facebook oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában