Gyilkosság

2024.05.11. 17:56

A két kisgyermek teljesen összeomlott - Aggódnak a helyiek a szamosújlaki tragédiában árván maradt gyerekekért

A két gyerek egyelőre a nővérüknél él, nem tudni még, ki fogja felnevelni őket, hogy fogja feldolgozni az idősebb, 14 éves, hogy holtan talált a szüleire - írta a Bors.

Szon.hu

A gyilkosság csendben zajlott, senki nem hallott a környéken semmit

Fotó: Szon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szörnyű gyilkosság és öngyilkosság történt május 7-én kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Szamosújlakon. Ismeretes, az ott élő, addig mindenki által remek férjként és tisztes családapaként ismert J. Géza este elvágta felesége, B. Mária torkát, majd felesége meggyilkolása után felakasztotta magát a kamrában. 

A gyilkosság csendben zajlott, senki nem hallott a környéken semmit, de még az otthon alvó két gyermekük, a 14 éves Vanda és a 10 éves Géza sem. A kislány csak reggel talált rá édesanyjára vérbe fagyva. A rémült gyermek ezután szaladt át a szomszédba segítségért. 

A helyiek is sokkot kaptak a történtek után, Gézát és Máriát mindenki jó szülőknek és dolgos párnak ismerte, akik több helyen is dolgoztak, hogy gyermekeiknek mindent megadhassanak:

Szépen nevelték a gyerekeket, látszott, hogy jó szülők. Nagyon sokat dolgoztak azért, hogy tisztességesen élhessenek és a gyerekeknek megadjanak mindent

- mondta a Borsnak a történtek után egy falubeli. Legidősebb lányuk, a felnőtt Vivien már elköltözött, ő éppen első gyermekét várja párjával, Mária és Géza pedig már előre örültek első unokájuknak.

A két kisgyermek az eset után teljesen összeomlott, információink szerint először a nagymamájuknál voltak, majd innen a pár településsel arrébb élő nővérükhöz kerültek.
Hogy ki fogja felnevelni őket, egyelőre nem tudni.

Azt hallottuk, hogy egyelőre a testvérénél van a két kicsi, aztán pedig az egyik nagynéni vagy nagybácsi nevelheti őket. De még nem tudjuk. Hallottuk, hogy próbál mindenki, az önkormányzat is, segíteni nekik

- mondta egy helybeli. Hozzátette, hogy többen felvetették, hogy gyűjtenének is az árván maradt gyerekeknek.

Nagyon sajnáljuk őket, ez nekik a legborzasztóbb. Aggódunk is értük

- mondta az ismerős.

A rendőrség még vizsgálja az eset pontos körülményeit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában