Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.09. 09:00

Melléképületek égtek, baleset is történt

Több helyszínen volt szükség tegnap tűzoltói beavatkozásra.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: katasztrófavédelem

•Teljes terjedelmében égett egy nagyszekeresi, családi házzal egybeépített, száz négyzetméteres melléképület. A mátészalkai hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, amelyek a lakóházra nem terjedtek át. Személyi sérülés nem történt. A használaton kívüli melléképületben szalma, fűnyíró, kerékpár és személygépkocsi abroncsok voltak tárolva. A tűz feltételezhetően elektromos zárlat miatt keletkezett. 

•Családi háztól külön épített, harminc négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében a nyíregyházi Gagna dűlőnél. A tűz nem terjedt át a lakóházra. A melléképületben szerszámokat tároltak, valamint 150 napos csibét neveltek. A helyi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz keletkezésekor az épületben egy infralámpa működött, vélhetően annak meghibásodása okozhatta a tüzet. 

•Kétszáz méter hosszan égett száraz fű Rétközberencsen, a Verestanya úti csatornaparton. A lángokat a kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg.

•Kerti hulladék égett a tiszabezdédi Béke utcában, egy családi ház kertjében. A település rendelkezik zöldhulladék égetéséről szóló rendelettel, amely az adott időpontban engedélyezte az égetést, ám a tüzet nem tudta kordában tartani a tulajdonos, ezért volt szükség a záhonyi hivatásos tűzoltók beavatkozására. Személyi sérülés nem történt.

•Két személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött tegnap délután Nyírpazony térségében, a 4-es főút 281-es kilométerszelvényénél. A motoros súlyos sérüléseket, a gépkocsikban utazó egy-egy ember könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mentők mindannyiójukat kórházba szállították. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt. 

•Lerakódott korom izzott egy újfehértói, Budai Nagy Antal utcai családi ház kéményében. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Az esetről értesítették a kéményseprőket, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

-olvasható a katasztrófavédelem weboldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában