Újfehértó

2024.04.26. 09:06

Járólapba verte a nő arcát, miután italozni hívta

A közös italozás során elkövetett életveszélyes bántalmazás miatt több év börtönbüntetés az ügyészség indítványa a vádlottal szemben.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A középkorú férfi tavaly nyár közepén, Újfehértón otthonába tartott, amikor találkozott a sértett nővel, akit közös italozásra hívott meg a házába.
A nő a meghívást elfogadta, a vádlott házában mindketten erősen ittas állapotba kerültek, majd az alkoholfüggőségben és egyéb mentális betegségben szenvedő vádlott szidalmazni és bántalmazni kezdte a sértettet, őt a földre lökte, és a hajánál fogva többször beleverte az arcát a járólapba, majd többször mellkason rúgta.
A bántalmazás következtében a sértett fején 8 napon túl gyógyuló bevérzéses sérülések keletkeztek, illetve több bordája eltört, emiatt részleges légmell alakult ki, mely közvetett életveszélyt jelentett.
A sértett rövid idővel az esetet követően otthonában elesett, ezért kórházba került, a gondos orvosi ellátás ellenére elhalálozott. Halálát nem a vádlott korábbi bántalmazása okozta.
Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, de figyelemmel személyi körülményeire és büntetlen előéletére, beismerése esetére az indítvány 4 év börtönbüntetés.
- Dr. Márton Anett Zsuzsanna, heleyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában