Nyírtass

2024.02.27. 11:35

A lányának köszönheti az életét

A lángoló házból mentette ki ittas édesanyját egy lány Nyírtasson.

Miklós István

Forrás: Fotó: Tények

Súlyos égési sérülésekkel vittek kórházba egy idős asszonyt, amikor kigyulladt az otthona Nyírtasson. Valószínűleg a lánya mentette meg az életét, mert a szomszédok szerint ő húzta ki lángok közül a részeg nőt – számolt be a hírről a Tények.
Az épületben vasárnap este csaptak fel a lángok, a szomszédok a furcsa zajokra figyeltek fel.

– Éppen lefekvéshez készülődtünk, amikor érdekes, pukkadozó hangokat hallottam. Mondta a férjemnek, hogy szerintem valahol tűz van, és akkor rohantunk ki a házból megnézni, mi történt – nyilatkozta a Tényeknek az egyik szomszéd. Az épületben egy idős nő és a lánya élt. A tűzben az asszony megégett, és a szomszédok elmondása alapján a gyermekének köszönheti az életét.

Égési centrumba szállították

– Láttuk, ahogy a lány az udvarra húzza az édesanyját, így menekülhetett meg a lángok elől – tette hozzá a szomszéd. Úgy tudni, a tüzet egy meggyújtott gyertya okozhatta, amit az ittas asszony dönthetett fel. A szomszédok szerint többször is előfordult, hogy a nő italozott. A tűzben a ház tetőszerkezete teljesen leégett.
Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője az esetről elmondta, a mentők ellátták a 64 éves hölgyet, aki test szerte súlyos égési sérüléseket szenvedett.

– Fájdalomcsillapítás és sebellátás után súlyos, de stabil állapotban szállítottuk a nőt az égési centrumba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában