Nyírbátor

3 órája

Dezodor-világmárkák gyártása indul Nyírbátorban

Új termékkategória és világszerte ismert szépségápolási márkák gyártási tevékenységét hozza Magyarországra az Unilever: a közeljövőben elindul hazánkban az Axe, Rexona és Dove márkájú aeroszolos dezodorok előállítása. Az új üzem a vállalat nyírbátori telephelyén, a többek közt Domestos, Flóraszept, Szavo és OMO termékeket is előállító háztartásvegyipari gyár közvetlen szomszédságában épül fel.

Szon.hu

Forrás: Unilever

A beruházás értéke közel 50 millió euró, mely a magyar állam 20%-os támogatásával valósul meg. Ezen felül az önerőből finanszírozott gépsorok további 25 millió euró értéket képviselnek. A beruházás elindítását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Ács Tamás, az Unilever Magyarország ügyvezetője jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, Budapesten.

 

A közel 100 új munkahelyet létrehozó új üzemben három gyártósort állítanak munkába, így a létesítményben évente 150 millió palack dezodor készülhet. Ezzel az Unilever globális hálózatában a nyírbátori egység lesz a 4. legnagyobb kapacitású ilyen üzem. A tervek szerint a termelés 92 százaléka exportra kerül, így a hazai piac lefedése mellett innen szállítanak majd Csehországba, Romániába, Lengyelországba, Szlovákiába, Ukrajnába és Görögországba is. Az építkezés idén ősszel indult el, a termelés pedig várhatóan 2026 első felében kezdődhet.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az Unilever egy magyarországi telephely mellett döntött a beruházás megvalósítására. Nyírbátor több okból is nagyszerű választás volt: a képzett munkaerő, a kedvező elhelyezkedés, az Unilever meglévő háztartásvegyipari üzeme, valamint az itt elért kiemelkedő üzleti eredmények, illetve jelentős tapasztalatok miatt” – mondta Ács Tamás, az Unilever Magyarország ügyvezető igazgatója.

- Ádám Viktor, vezető tanácsadó -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában