Mezőgazdaság

2024.08.24. 16:15

Almaszezon: ennyit adnak most a léalma kilójáért!

A Vásárosnamény és Térsége Gazdakör közösségi oldalán tette közzé az augusztus 22-ére (csütörtök) érvényes ipari alma felvásárlási árakat.

Tarnavölgyi Gergely

Folyamatos az alma felvásárlása vármegyénkben

Fotó: MW-Archív/Kállai Márton

Portálunk is beszámolt arról az augusztus eleji apagyi egyeztetésről, melyen Erdélyi Sándor, az Austria Juice Hungary Kft. ügyvezetője tájékoztatta a a térség gazdáit a léalma nettó 64 forintos induló áráról. 

Azóta eltelt időszakban a vásárosnaményi gazdakör tájékoztatása szerint a cég nem emelt a felvásárlási árain: augusztus 22-én is 64 forint/kilogrammos áron vásárolta fel az ipari almát, míg a re-fajták kilogrammjáért ennél két forinttal többet adott.

A gazdakör közösségi oldalán található bejegyzés szerint a Döhler ennél magasabb áron, 75 forintért, míg a Rauch 80 forintért (a re-fajták esetében 82 forintért) vette át aznap az ipari almát.

Napi szinten változhat az ár

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara vármegyei igazgatósága ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmünket, hogy ezek a számok csak augusztus 22-ére vonatkoztak, a felvásárlási árak ugyanis napi szinten változhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában