Támogatás

2024.07.17. 18:27

Változások a Széchenyi Kártya Programban

Annak érdekében, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások továbbra is a legalacsonyabb kamatok mellett juthassanak forráshoz, a Széchényi Kártya Program összes hiteléhez – a vonatkozó hatályos kormányhatározat szerint – továbbra is kamattámogatás, illetve garanciadíj-támogatás biztosított a magyar vállalkozások számára.

Tarnavölgyi Gergely

Érdemes tájékozódni a változásokról

Fotó: MW-Archív

A Széchenyi Kártya Program üzletszabályzata július elsejei hatállyal módosult, a részletekről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára adott portálunknak tájékoztatást.

Mik is a változások?

Az "Általános válságjogcím" június 30-ával megszűnt. Az Agrár Széchenyi Kártya MAX+-t is kivezették június végével, viszont a normál Agrár Széchenyi Kártya általános, mezőgazdasági, halászati csekély jogcímeken továbbra is igényelhető. 

- Az adható hitelösszeg a Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ esetén maximum 250 millió forint, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ futamideje három év mellett akár már két évre is igényelhető. A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ maximálisan igénybe vehető összege 500 millió forintra módosult. A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ esetén a 3 éven belüli csekély összegű támogatáson belül létrejött Beruházási Hitel együttes szerződött forrásösszege nem haladhatja meg az 500 millió forintot. A Széchenyi Beruházási Hitel alkonstrukciói közül kivezetik a energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő alkonstrukciót, az úgynevezett GEKKO-t - sorolta a főtitkár.

A Széchenyi Kártya MAX+ konstrukciói az állami támogatással, elérhető forrásokkal, fix kamatozással egy biztos pénzügyi hátteret teremt a kis- és közepes vállalkozások számára, segítve beruházásaik, fejlesztéseik hosszútávú finanszírozását, átmeneti likviditási problémáik áthidalását - zárta Párkányiné dr. Csurka Edina.

Hozzátette, további információt kaphatnak az érdeklődők a kamarai ügyfélszolgálaton személyesen (Nyíregyháza, Széchenyi utca 2.) és telefonon is (+36-30-339-4822; +36-42-311-544). 

2024. július 1-től a Széchenyi Kártya Programba tartozó hitel típusok továbbra is elérhetőek:

• Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ 

• Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+ 

• Széchenyi Likviditási hitel MAX+ 

• Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ 

• Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ 

• Széchenyi Lízing MAX+ 

• Széchenyi Mikrohitel MAX+ 

• Agrár Széchenyi Kártya

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában