Energiahatékonyság

2024.07.31. 16:50

Energiahatékonysági támogatást nyertek vármegyei vállalkozások

A PRIMOM Alapítvány "EENergy" támogatás címmel hirdetett pályázatot.

Szon.hu

A részletekről az alapítvány ügyvezető igazgató-helyettese, Hargitainé Tolnai Andrea beszélt portálunknak. Elmondta, a pályázat célja a kis és középvállalkozások energiahatékonyságának, energetikai fejlesztéseinek támogatása volt. A sikeres pályázók legfeljebb 10 ezer euró vissza nem térítendő támogatást igényelhettek, 100 százalékos finanszírozással, vállalva, hogy teljes energiafelhasználásukat 5 százalékkal csökkentik az elnyert összeg felhasználásával. 

Fenntarthatósági felmérés

A pályázat benyújtásának feltétele volt egy energetikai és fenntarthatósági felmérés, melyet a PRIMOM Alapítvány szakértői végeztek el. Ez alapján derülhetett ki, hogy hol vannak a fejlesztendő, fejleszthető területek, mely tevékenységi területeken csökkenthető az energiafelhasználás. A támogatást a PRIMOM Alapítvány partnerei közül öt vármegyei vállalkozás is elnyerte, ők a szerződéskötés után hamarosan megkezdhetik a projektek megvalósítását. A kkv-k elsősorban napelemek telepítésére, nyílászárók cseréjére, épületek szigetelésére, valamint saját dolgozók továbbképzésére nyújtották be igényüket. A nyertes vállalkozások tevékenysége igen sokszínű, a gyártástól, a turizmusig számos szektorban működnek - tudtuk meg Hargitainé Tolnai Andreától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában