Pályaorientáció

2024.07.09. 18:20

Autószalonban és cukrászdában is jártak a nyíregyházi diákok

Szakmaismeretben és céglátogatásokban bővelkedő volt a kora nyári kamarai pályaorientáció. A folyamatos rendkívüli osztályfőnöki órák mellett, több általános iskola pályaorientációs napján, vagy nyári táborában vállaltunk aktív szerepet - tájékoztatta portálunkat Párkányiné dr. Csurka Edina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

Tarnavölgyi Gergely

Vécseysek a Mokka Cukrászdában

Fotó: Kamara

Június elején közel 700 főt mozgatott meg a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában megrendezett pályaorientációs nap. Az idén a pályaválasztást, és a szakmákkal ismerkedést segítő kérdőívekkel, feladatokkal, kvízekkel, ügyességi játékokkal készültek az iskola diákjainak. Igény szerint beszélgettek a pályaválasztás előtt álló gyerekekkel, a jövőbeli terveikről, a bizonytalanabbakat pedig igyekeztek a pályaválasztás szempontjai mentén egy kicsit útba igazítani. A helyszínen számos, a szakképzésben aktív szerepet vállaló gazdálkodó- és egyéb szervezet is kiállítója volt a rendezvénynek, köztük a kamara partnercége, a Bonduelle CE Kft.

Pályaorientációs nap a Móriczban
Fotó: Kamara

A vármegyei kereskedelmi és iparkamara a Jókai Mór Református Általános Iskola diákjait céglátogatásokkal segítették megismerkedni a munka világával, így jutottak el a nyíregyházi BMW szalonba, ahol a specializált gép- és járműgyártás ágazattal ismerkedhettek meg a tanulók, míg más csoportok a Hunguest Szállodába látogattak el, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat szakmáihoz kerüljenek közelebb.

- A Vécseysekkel „cukrászkodtunk” a Mokka Cukrászdában, a kisvárdai diákokkal a tuzséri Resilux Kft. PET-palack készítő gyárába látogattunk el, hogy a vegyipari ágazatba is betekinthessünk, a Vásárosnaményiakkal pedig a Sematic Hungária Kft. lift alkatrészeket gyártó gyárában jártunk. A nyári pályaorientációs táborunk még tartogatott további szakmaismereti lehetőséget a Jókais gyerekeknek, akik az első héten a Tesco Áruházban a kereskedelmi ágazattal, második héten pedig a Kölcsey Televízióban a kreatív, kultúra és művészet ágazat egy-két munkakörével barátkozhattak - fogalmazott Párkányiné dr. Csurka Edina főtitkár.

Hírolvasás a Kölcsey TV-ben
Fotó: Kamara



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában