Elismerés

2024.06.11. 09:50

Még az alma magját is újra felhasználják

Újabb nemzetközi elismerést kapott a mátészalkai cég. Elkötelezettek a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt.

Száraz Anita

Környezetvédelem és fenntarthatóság: mindkettőért sokat tesznek

Forrás: Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc

A múlt héten, június 5-én volt a környezetvédelem világnapja, a mátészalkai Nobilis Zrt. pedig duplán ünnepelhetett, hiszen az EcoVadis, a világ legnagyobb üzleti fenntarthatósági minősítő szolgáltatója az ezen a téren tett erőfeszítéseik elismeréseként ezüstéremmel jutalmazta céget. 

környezetvédelem, alma, meggy
Több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak a gyártási folyamatokban
Forrás:  Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc

A tradicionális családi vállalkozás, melynek tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával, több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak a gyártási folyamatokban: mindent újra felhasználnak az alma magjától és héjától kezdve a meggymagig. Az elismeréssel a cég felkerült az EcoVadis globális TOP 15% fenntartható élelmiszergyártó vállalatok ranglistájára. – Ez az elismerés megerősíti elkötelezettségünket a környezetvédelem és a fenntartható üzleti gyakorlatok iránt – mondta lapunknak Novák Éva, a társaság egyik tulajdonosa és hozzátette: köszönik minden munkatársuknak és partnerüknek, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában